Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτικό Σύστημα GLOBALCITIZEN®


Το GlobalCitizen® είναι Διεθνές Πρωτοποριακό Σύστημα Ταχύρρυθμης Εκμάθησης Γλωσσών (ILLS). Αναπτύχθηκε από την EURONET® και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Οργανισμού.

Το Σύστημα αρχικά σχεδιάστηκε για τις ανάγκες γλωσσομάθειας των Ευρωπαίων πολιτών στα πλαίσια της δημιουργίας της ΕΕ με το κατοχυρωμένο σήμα Eurocitizen® και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε διεθνές, με το κατοχυρωμένο σήμα Globalcitizen® με στόχο να καλύψει καθολικά τις ανάγκες γλωσσομάθειας των πολιτών της διεθνούς κοινότητας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.


Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο και κωδικοποιημένο εκπαιδευτικό Σύστημα ταχύρρυθμης εκμάθησης γλωσσών, σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές, και το μοναδικό αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση de facto. Προηγήθηκε του CEF (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς) και απετέλεσε το πρότυπο βάση του οποίου σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μαθαίνουν τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και πιστοποιούνται με κοινά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σε τρία επίπεδα Α1-Α2 (Βασικό), Β1-Β1 (Μέσο), C1-C2 (Ανώτερο), σουίτες GLOBALCITIZEN I, II & III.

Προγράμματα Σπουδών

Το GlobalCitizen®, περιλαμβάνει 350 εξειδικευμένα προγράμματα Σπουδών σε ψηφιακή μορφή (online) για την εξ' αποστάσεως εκμάθηση γλωσσών μέσω Internet, καθώς και σε συμβατική μορφή (conventional), για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα γνώσης σε 20 από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου.

Παράλληλα ο Οργανισμός αναπτύσσει νέα Προγράμματα και σε άλλες γλώσσες με την ίδια επιστημονική μέθοδο και τεχνική με προοπτική να εντάξει στο Σύστημα σταδιακά όλες τις επίσημες γλώσσες των κρατών – μελλών του ΟΗΕ.

"Reference: The Cararigas GlobalCitizen Initiative".

Εννοιολογική και Οργανωτική Δομή Προγραμμάτων

Τα επιμέρους, εξειδικευμένα προγράμματα του GlobalCitizen®, είναι οργανωμένα σε διακεκριμένες εκπαιδευτικές Σουίτες και Κύκλους Σπουδών και χωρίζονται σε 8 μεγάλες κατηγορίες κατά ηλικία, ιδιότητα εκπαιδευομένωνκαι μαθησιακό στόχο ως ακολούθως:

Σουίτα GlobalCitizen Mainstream I, II, III®
Η Σουίτα Mainstream περιλαμβάνει Προγράμματα Γενικής Γλωσσικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης Σπουδών γλωσσομάθειας για όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με τα κριτήρια του GlobalCitizen®, καθώς και του ALTE&CEF (Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης) 

Σουίτα GlobalCitizen TOLIC®
Η Σουίτα TOLIC περιλαμβάνει Εξειδικευμένα Προγράμματα για Ενήλικες, με στόχο την γρήγορη κατάρτιση τους στη γλώσσα του ενδιαφέροντος τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον προφορικό λόγο και τη διεθνή επικοινωνία, καθώς και την άρτια προετοιμασία τους για πιστοποίηση σπουδών σε βασικό επίπεδο (Α2) ύστερα από εξετάσεις. 

Σουίτα GlobalCitizen University®
Η Σουίτα University περιλαμβάνει εξειδικευμένα Προγράμματα προετοιμασίας υποψηφίων για Πανεπιστημιακές Σπουδές καθώς και Μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 

Σουίτα GlobalCitizen Business Corporate®
Η Σουίτα Business, περιλαμβάνει εξειδικευμένα Προγράμματα Γλώσσας και Επαγγελματικής Ορολογίας για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Καλύπτουν όλα τα επιμέρους αντικείμενα του κλάδου, με πλήρη αρτιότητα, και προετοιμάζουν τους εκπαιδευομένους για πιστοποιητικά σπουδών με διεθνής αναγνώριση ύστερα από εξετάσεις. 

Σουίτα GlobalCitizen Professional®
Η Σουίτα Professional, Περιλαμβάνει Εξειδικευμένα Προγράμματα Γλώσσας και Ορολογίας κατ’ επιστημονικό κλάδο που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Σπουδές, ειδικότητα, έρευνα, και επαγγελματική σταδιοδρομία οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες αποκτούν άρτια κατάρτιση στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους, καθώς και πιστοποιητικά σπουδών με διεθνή αναγνώριση, ύστερα από εξετάσεις. 

Σουίτα GlobalCitizen Vocational®
Η Σουίτα Vocational, περιλαμβάνει Εξειδικευμένα Προγράμματα Γλώσσας και Επαγγελματικής Ορολογίαςκατά κλάδο δραστηριότητας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών επικοινωνίας κάθε σύγχρονου επαγγελματία διεθνώς. Οι εκπαιδευόμενοι καταρτίζονται άρτια στη γλώσσα του επαγγέλματος τους, και λαμβάνουν πιστοποιητικά σπουδών με διεθνή αναγνώριση ύστερα από εξετάσεις. 

Σουίτα GlobalCitizen Executive®
Η Σουίτα Executive, περιλαμβάνει Προγράμματα “Taylor-made”απόλυτα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες επικοινωνίας ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, μελών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων, διοικητών και άλλων αξιωματούχων, που κατέχουν υψηλές θέσεις με διεθνή επαγγελματική δραστηριότητα και καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου